Po zhruba roce a mnoha neveřejných zkušebních verzích, vyšla inovovaná verze oblíbeného ovládacího programu SDR Sharp. Tento program jak známo prochází již několik let různými fázemi vývoje podle toho, jak je v systému Windows aktualizováno prostředí „.net“. Program se tak měnil nejen po stránce funkční, ale také vizuální a především po stránce objemové. Zatímco v počátcích byla velikost programu jen pár MB a veškeré potřebné knihovny bylo potřeba mít nainstalované v počítači, poslední verze samotného SDR Sharpu již atakovala velikost 100 MB. V tomto balíku byly ale všechny potřebné knihovny. Základním problémem byl totiž vizualizační softwarová vrstva C++ s označením Telerik. Tento systém umožňoval větši variabilitu konfigurace oken, tzv. plovoucích doků apod. Odvrácená stránka tohoto systému byla ale jeho nestabilita. V mém případě tento systém nefungoval stabilně a měl jsem velký problém s jeho stabilní konfigurací. SDR Sharp jsem tedy od verze, která v sobě měla již systém plovoucích oken v podstatě nepoužíval.

Nyní ovšem vyšla verze SDR Sharp 1920, ze které je systém Telerik opět odstraněn a vypadá to, že to bylo rozhodně k užitku. Konfigurace oken je výrazně stabilnější (tam, kde necháte nebo ukotvíte okno, tam zůstane) a přehlednější. Na druhou stranu je potřeba opět zkoumat, které pluginy budou s touto verzí Sharpu budou fungovat. Je tedy možné, že budou opět fungovat starší pluginy, které byly se systémem Telerik nekompatibilní. Které pluginy v jaké verzi s novou verzí fungují budu ještě zkoumat a na web zveřejním.

PS: doplněna byla podpora posledních přijímačů řady AOR (AR5001, AR5700 a AR2300IQ), pokud tedy vlastníte nějaký z těchto přijímačů, nejste již odkázáni jen na originální, nepříliš povedený grafický software.