Dnešní internet je zahlcený méně či více povedenými programy pro ovládání přijímačů, dekódování dat, logování všeho možného, ale velmi často se zapomíná na základní funkce. Spousta programů je ve své podstatě velkým pomocníkem, ale často se už zapomíná na jednoduchost ovládání a pod nánosem efektních ikonek, barevných okýnek a vizuálních efektů se ztrácí základní funkce. V tuto dobu nalézt jednoduchý a efektivní program, který vám ušetří spoustu času není jednoduché, a proto když na nějaký takový narazím, rád na něj upozorním.

Na internetu jsem našel velmi šikovnou utilitku nejen pro majitele nových řad skenerů UNIDEN (BCD436/536/SDS100/200) ale také pro majitele skenerů ICOM R8600 a R30, AOR DV10 a Whistler TRX1 a 2. Jedná se jednoduchý organizér a přehrávač nahrávek přímo ve vašem přijímači. Tento prográmek vám vizualizuje seznam nahrávek ve vámi zvoleném adresáři, vyčte všechna metadata ze souborů a vytvoří vám ihned velmi přehlednou a především filtrovatelnou tabulku záznamů.

Tuto tabulku můžete řadit a filtrovat dle vašich požadavků. Vidíte tak všechny potřebné informace, které by jste viděli na displeji přijímače při přehrávání ve skeneru. Navíc ale můžete vámi vybrané nahrávky vykopírovat ze skeneru do počítače, ty nepotřebné rovnou mazat. Zkrátka ohromná úspora času a velmi přehledná správa nahrávek. Pokud máte ve skeneru , tak jako já, stovky nahrávek z cest nebo DX Campů, velmi rychle a efektivně je pomocí tohoto nástroje proberete. Je velká škoda, že něco podobného není součástí standardního programu Sentinel. Tam je podobná funkce, ale jen u režimu Discovery, ale ten kvůli softwarovým omezením málokdo používá.

Uniden WAV player nemusíte instalovat a je zdarma bez jakýchkoliv reklam, shareware omezení či tajných virů.

Program můžete stáhnout ZDE